Obróbka cieplna żywności

Obróbka cieplna jest podstawowym sposobem zapewniania bezpieczeństwa, trwałości mikrobiologicznej, pożądanych cech sensorycznych żywności. Procesy pasteryzacji i sterylizacji żywności wymagają jednak optymalizacji oraz walidacji. Duża energochłonność i względnie długi czas jednostkowy etapu obróbki cieplnej wyrobów wymagają wyznaczenia optymalnego czasu i temperatury pasteryzacji / sterylizacji wyrobu. Brak możliwości zbadania pod kątem mikrobiologicznym każdego opakowania żywności poddanej obróbce termicznej, wymaga od producenta żywności poddania stosowanych procesów termicznych walidacji.

Skontaktuj się z Biurem Naukowo-Technicznym SIGMA, jeśli chcesz przeszkolić pracowników swojego zakładu z zakresu procesów termicznego utrwalania żywności lub też chcesz zlecić wykonanie stosownych pomiarów, badań walidacyjnych dla procesów termicznych stosowanych w Twoim zakładzie. Email: info@bnt-sigma.pl; telefon: (61) 624 27 22.

 

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Forma szkolenia:  NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)

Cena brutto (za usługę/grupę): 11 070,00 zł (netto: 9 000,00 zł )

Krok 4. Testy penetracji ciepła do wyrobu poddawanego procesowi pasteryzacji/ sterylizacji w autoklawie

Krok 4. Testy penetracji ciepła do wyrobu poddawanego procesowi pasteryzacji/ sterylizacji w autoklawie
Krok 4. Testy penetracji ciepła do wyrobu poddawanego procesowi pasteryzacji/ sterylizacji w autoklawie


Forma świadczenia usługi:  PRACA NA MIEJSCU U KLIENTA, PRACA ZDALNA

Cena brutto (za usługę/grupę): 5 535,00 zł (netto: 4 500,00 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl