
Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA |
Szkolenia z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności
| Walidacja czyszczenia | Filtracja powietrza | Jakość pary i kondensatu | Hygienic design | HACCP | BRC Food | IFS Food | FSSC22000 | Bezpieczeństwo żywności |
Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA posiada w swojej ofercie szkolenia z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, kierowane w głównej mierze do pracowników działów technicznych, działów utrzymania ruchu, specjalistów ds. jakości, laborantów, inżynierów prowadzących projekty dotyczące pomieszczeń i instalacji produkcyjnych. W roku 2023 roku każde z wymienionych poniżej szkoleń może zostać przeprowadzone w formie zdalnej lub na miejscu w siedzibie firmy zamawiajacego.
- Szkolenie "Kultura bezpieczeństwa żywności" odnoszące się do narzędzi i działań stosowanych w branży spożywczej w celu podnoszenia świadomości jakościowej wśród pracowników
- Szkolenie "Walidacja czyszczenia alergenów"
- Szkolenie „Hygienic Design cz.1” poświęcone higienicznemu projektowaniu procesów produkcyjnych
- Szkolenie „Hygienic Design cz.2” odnoszące się do walidacji pomieszczeniach czystych, jakości sprężonego powietrza, jakości wody i pary
- Szkolenie „Pasteryzacja i sterylizacja żywności" dotyczące optymalizacji jakości i walidacji procesów termicznego utrwalania żywności
KONTAKT W SPRAWIE SZKOLEŃ:
Email: info@bnt-sigma.pl
Telefon: 530 30 90 30
Szkolenia zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych (powietrze w obszarach produkcyjnych, sprężone powietrze, woda, para)

Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Hygienic Design cz.1 – Higiena budowy i czyszczenie urządzeń produkcyjnych wchodzących w bezpośredni kontakt z produktem

Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów w opakowaniu

Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Walidacja czyszczenia alergenów – Zaawansowane zarządzanie walidacją czyszczenia alergenów z wykorzystaniem matrycy

Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Kultura bezpieczeństwa żywności – kształtowanie zachowań projakościowych wśród pracowników zakładów branży spożywczej

Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)