Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA |
Szkolenia BRC Food
| BRC Food | Szkolenia BRCGS |
Szkolenia BRC, szkolenia dla zakładów produkcyjnych z wdrożonym system BRC, dotyczą takich zagadnień jak techniki przeprowadzania oceny podatności na zafałszowania (ang. Food Fraud), zarządzenie ryzykiem, metodologie służące przeprowadzeniu działań wyjaśniających (poszukiwanie przyczyn źródłowych (ang RCA – Root Cause Analysis), szkolenia dla auditorów wewnętrzych BRC, szkolenia dla auditorów wiodocych BRC. Tylko wybrane szkolenia BRC odnoszą się to tak specjalistycznych zagadnień jakimi jest monitoring środowiskowy, czy walidacja i weryfikacja. Szkolenia organizowane przez Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA kierowane do podmiotów certyfikowanych wg standardu BRC, rozwijają kompetencje techniczne personelu zakładów produkcyjnych w szczególności w obszarze zarządzania higieną produkcji, zarządzania alergenami, walidacją pomieszczeń czystych, projektowania i walidacji procesów termicznych (pasteryzacji żywności, sterylizacji żywności). W szczególności BNT SIGMA specjalizuje się w szkoleniach podejmujących tematykę higienicznego projektowania urządzeń (ang. hygienic design) i producenci zainteresowani standardem BRCGS mogą znaleźć szereg wartościowych informacji właśnie na szkoleniach serii hygienic design.
BRC Food
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych (powietrze w obszarach produkcyjnych, sprężone powietrze, woda, para)
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Hygienic Design cz.1 – Higiena budowy i czyszczenie urządzeń produkcyjnych wchodzących w bezpośredni kontakt z produktem
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów w opakowaniu
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Walidacja czyszczenia alergenów – Zaawansowane zarządzanie walidacją czyszczenia alergenów z wykorzystaniem matrycy
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Kalibracja czujników temperatury, termometrów, pętli pomiaru temperatury
Forma świadczenia usługi: POMIARY NA MIEJSCU U KLIENTA, POMIARY W LABORATORIUM