Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA |
Szkolenia dla technologów żywności
| Technologia żywności | Szkolenia żywność | Kursy i szkolenia dla technologów żywności | Kursy dla technologa żywności |
Szkolenia dla technologów żywności odnoszą się do zagadnień związanych z inżynierią procesową, higieną budowy maszyn i instalacji wykorzystywanych w przemyśle spożywczym, technologii utrwalania produktów spożywczych, higieną procesów wytwarzania. Szkolenia proponowane przez Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA adresowane do technologów żywności to przede wszystkim:
- szkolenie „Hygienic Design cz.1” poświęcone higienicznej budowie maszyn i komponentów procesowych wykorzystywanych w liniach produkujących żywność, projektowaniu procesów czyszczenia i dezynfekcji instalacji produkcyjnych;
- szkolenie „Hygienic Design cz.2” odnoszące się do zarządzania jakością mediów produkcyjnych – powietrza, sprężonego powietrza, wody procesowej, pary;
- szkolenie „Walidacja czyszczenia alergenów - zaawansowane zarządzanie walidacją czyszczenia alergenów za pomocą matrycy";
- szkolenie „Pasteryzacja i sterylizacja żywności” poświęcone zagadnieniom pasteryzacji żywności, sterylizacji żywności.
Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA przewodniczy pracom Komitetu Technicznego nr 15 ds. Maszyn i Urządzeń w Przemyśle Spożywczym, Gastronomii i Handlu działającym przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym PKN. Korzystamy również z bezpośrednich doświadczeń zawodowych naszej kadry trenerskiej, która od wielu lat związana jest branżą spożywczą oraz posiada kierunkowe wykształcenie, najczęściej magistra inżyniera technologii żywności. Szkolenia prowadzone są w formie tradycyjnej (trener przyjeżdża do Państwa zakładu produkcyjnego) lub w formie szkoleń online (trener prowadzi szkolenie zdalnie, uczestnicy dołączają do szkolenia poprzez swoje komputery lub urządzenia mobilne; szkolenie w pełni interaktywne). Trenerzy BNT SIGMA prowadzący szkolenia dla technologów żywności posiadają wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka uzyskane na Wydziale Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW). Specjalistyczne szkolenia i kursy dla technologa żywności tylko w BNT SIGMA!
Szkolenia dla technologów żywności
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych (powietrze w obszarach produkcyjnych, sprężone powietrze, woda, para)
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Hygienic Design cz.1 – Higiena budowy i czyszczenie urządzeń produkcyjnych wchodzących w bezpośredni kontakt z produktem
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów w opakowaniu
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Walidacja czyszczenia alergenów – Zaawansowane zarządzanie walidacją czyszczenia alergenów z wykorzystaniem matrycy
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)