Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA |
Szkolenia dla Zespołów HACCP
| HACCP | BRC Food | IFS Food | FSSC22000 | Bezpieczeństwo żywności | Walidacja |
Zakłady produkcyjne branży spożywczej muszą zapewnić, że wszyscy pracownicy wykonujący prace mające wpływ na bezpieczeństwo, zgodność z prawem i jakość produktu, posiadają niezbędne do danej pracy kompetencje. Ogólne szkolenia HACCP ukierunkowane na omówienie podstaw GMP/ GHP/ HACCP, czy też interpretacji wymagań standardu BRC/ IFS/ FSSC 22000, sprawdzają się przedsiębiorstwach, które przygotowują się do certyfikacji systemu zarządzania jakością lub też posiadają certyfikat od krótkiego czasu. Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA oferuje szereg szkoleń jakościowych adresowanych do pracowników działów technicznych, działów utrzymania ruchu, specjalistów ds. jakości, laborantów, inżynierów prowadzących projekty dotyczące pomieszczeń i instalacji produkcyjnych, w szczególności w branży spożywczej (w szczególności z wdrożonym systemem IFS Food lub BRC Food. Wśród szkoleń o charakterze jakościowym w 2020 roku, chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę w szczególności na:
- Szkolenie "Kultura bezpieczeństwa żywności" odnoszące się do narzędzi i działań stosowanych w branży spożywczej w celu podnoszenia świadomości jakościowej wśród pracowników
- Szkolenie "Walidacja czyszczenia alergenów"
- Szkolenie „Alegeny w żywności” odnoszące się do zapobiegania skażeniom krzyżowym alergenami
- Szkolenie „Hygienic Design cz.1” poświęcone higienicznemu projektowaniu procesów produkcyjnych
- Szkolenie „Hygienic Design cz.2” odnoszące się do walidacji pomieszczeniach czystych, jakości sprężonego powietrza, jakości wody i pary
- Szkolenie „Pasteryzacja i sterylizacja żywności" dotyczące optymalizacji jakości i walidacji procesów termicznego utrwalania żywności.
Szkolenia prowadzone są w siedzibie firmy zamawianego lub zdalnie.
Tagi: kultura bezpieczeństwa żywności, haccp, gmp, ghp, hccp, hacap, system hacap, dobra praktyka produkcyjna, bezpieczeństwo żywności.
Szkolenia dla Zespołów HACCP
Hygienic Design cz.1 – Higiena budowy i czyszczenie urządzeń produkcyjnych wchodzących w bezpośredni kontakt z produktem
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych (powietrze w obszarach produkcyjnych, sprężone powietrze, woda, para)
Forma szkolenia: ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE) DLA GRUPY PRACOWNIKÓW
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów w opakowaniu
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Walidacja czyszczenia alergenów – Zaawansowane zarządzanie walidacją czyszczenia alergenów z wykorzystaniem matrycy
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)
Kultura bezpieczeństwa żywności – kształtowanie zachowań projakościowych wśród pracowników zakładów branży spożywczej
Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub ZDALNIE NA ZAMÓWIENIE (TRENER ONLINE)